Büyükada Splendid Palace’ın gizemli konukları

Büyükada Splendid Palace’ın gizemli konukları
Yayınlama: 21.07.2016
Düzenleme: 13.12.2022 15:40
A+
A-

1908 yılında Müşir Kazım Paşa tarafından yaptırılan işgal yıllarında İngiliz Ordu Karargahı olarak ta kullanılan Büyükada 23 Nisan caddesindeki SPLENDİD PALAS isimli 5 katlı ahşap otel binası, Türkiye’de ilk koruma kurulu olan Gayrimenkul Eski Eserler Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından Adalar’da ilk tespit edilen ve kesinlikle özgünlüğünün korunması gereken sivil mimarlık örneklerinden olduğunu ve 1.sınıf tarihi eser olan ve bundan 4-5 sene öncesine kadar özgün yapısı büyük ölçüde korunmaya çalışılan yapı son dönemde ilgili koruma kurumlarının ilke kararlarına ve kanunlara aykırı olarak bir ticari ranta kurban edildiğini daha önceki yazılarımızda belirtmiştik.

Büyükada Splendid Palace'ın gizemli konukları

Ancak,  Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç heberimize  haddinden fazla tepki göstermiş, başkanın bu oteldeki kanunsuzluklara yoğunlaşacağına gazetemizi savcılığa vermek için olağanüstü bir çaba sarfetmesi dikkatimizi çekmişti. İşte bu aykırılıklarla dolu otelin hain darbe gecesi konuklarını duyunca bu yazıyı kaleme alma ihtiyacı duyduk.

Büyükada Splendid Palace'ın gizemli konukları

 

Sözcü Gazetesi’nin yazarı Soner Yalçın Darbeyi izleyen bir çift göz başlıklı dünkü yazısında şu ifadelere yer vermiş!

Soner Yalçın’a göre;

Henri J. Barkey Splendid Palace’da!

İzmirli Yahudi ailesinin çocuğu olan Barkley, Türkiye’de CIA istasyon şefliği yapmış, Ilımlı İslam Modeli‘ni savunan Graham Fuller‘in yakın çalışma arkadaşıydı ve birlikte “Kürt Sorunu” adlı kitabı yazdı.

Abdullah Öcalan‘la İtalya’dayken görüşmek için birlikte Roma’ya giden Barkey, PKK’nın ABD’deki temsilcisi Kani Gulam’a ABD’de kalması için referans mektubu yazacak kadar Kürt çevrelerine yakın.  bir isim. Selahattin Demirtaş‘ın, Washington’daki Holiday Inn otelindeki basın toplantısında yanı başında oturan kişi de Henri Barkey idi. Eşi Elen Barkey de CIA’nin üst düzey görevlisi

13 Haziran 2007 de daha Ergenekon operasyonları başlamamışken Henri Barkey Hudson Enstitüsü’nde toplantı düzenlemişti.

Toplantının konusu ise , Türkiye’de darbeydi! Senaryosu şuydu:
Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu suikast sonucu öldürülecekti…
Beyoğlu’nda patlayan bomba 50 kişinin ölümüne neden olacaktı…
Türk Ordusu 50 bin askerle Kuzey Irak’a girecekti…Vs.
Hudson toplantısı gündemi Türkiye’de “bomba” gibi patlamıştı. Güya, askerler darbeye hazırlanıyordu! Sonra Ergenekon operasyonu başladı.

Fethullah Gülen’e sürekli övgüler dizen, “Ilımlı İslam” teorisyenlerinden Henri Barkey, darbe gecesi İstanbul Büyükada Splendid Palace‘da konuktu. Niye acaba?..

Diye sormuş!

Şükrü Abanoz

Splendid Palace ile ilgili daha önce yapılan haberlerin linklerini tıklayarak okuyabilirsiniz.

https://adagazetesi.com.tr/atilla-aytacin-ruhsatsiz-yapi-acilimi-splendid palas.html

https://adagazetesi.com.tr/splendid-palas-cirpinisi.html

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 8 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.