Heybeliada Spor Kulübü yeniden canlanıyor

Heybeliada Spor Kulübü yeniden canlanıyor
Yayınlama: 24.06.2016
Düzenleme: 13.12.2022 15:41
A+
A-

Heybeliada spor kulübü, yeni yönetimi ve başkanı ile 2016 yazına atılımlarla girmeye hazırlanıyor. İlk etapta tenis branşını aktif hale getirdiklerini ve bu yaz da basketbol branşında çalışmalara başlayacaklarını belirten başkan Koray Kanbur, “2016 yazı itibariyle Heybeliada Spor Kulübü önderliğinde adalı gençler ve çocuklara yeni spor imkanları yaratmaya devam ediyoruz. Hedefimiz adalı gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve yeniden spora kazandırmak. Bu amaçla Spor Toto Basketbol Ligi baş antrenörlerinden ve Heybeliada’lı ağabeyimiz Murat Polat bize destek verecek” dedi.

Heybeliada Spor Kulübü yeniden canlanıyor

 

Heybeliada Spor Kulübü’nün yeni yönetiminin hedefleri neler?
KORAY KANBUR: Kulübümüzün öncelikli hedefi, adalı gençler ve çocuklara yeni spor olanakları sağlamak ve adalar coğrafyasında yaygınlaşmaya başlayan onları uyuşturucu alışkanlığından uzak tutmak. Bu amaçla onların en uygun koşullarda spor yapmasını sağlayacak projeler üretiyor ve hayata geçiriyoruz.

 

Bahsettiğiniz bu projeler neler? Kısaca açıklar mısınız?
KORAY KANBUR: Öncelikle gençler ve çocuklarımızın uygun ortamlarda spor yapabilecekleri tesisleri kulüp bünyesine almak yönünde çalışmalarımız oldu. Bu adımdan sonra adamızda uzun yıllardır unutulmuş spor branşlarını yeniden canlandırmaya gayret gösteriyoruz. Bu maksatla tenis branşını 2015 yazı itibariyle başlattık ve gördüğümüz ilgiden son derece memnunuz, çalışmalar bu yaz da devam edecek. Bu ilgi bize de artı motivasyon oldu ve 2016 yazı itibariyle de basketbol branşında faaliyete başlama kararı aldık.

Tenis ve basketbolda nasıl bir çalışma modeli uyguluyorsunuz?
KORAY KANBUR: Tenis branşında adamızın yetiştirdiği önemli sporculardan biri olan ve Marmara Üniversitesi BESYO mezunu sevgili Alev Cem Ateş önderliğinde ciddi bir antrenman programı uyguladık. Bu programın uygulanmasında kulüp olarak da hiçbir masraftan kaçınmadık. Öyle ki tenis branşında dünyadaki bütün üst düzey sporcuların kullandığı “Top Atma Makinesi”ni Amerika Birleşik Devletleri’nden satın aldık ve şubemizin hizmetine sunduk. Böylelikle çalışmalarımızı dünya standartlarına yaklaştırmaya başladık. Basketbolda ise önceliğimizi teniste olduğu gibi kaliteli eğitmen konusuna ayırıp, yine adamızın yerlisi olan, Sinan Güler gibi pek çok milli sporcunun yetişmesine de katkı sağlamış ve son yıllarda Spor Toto Basketbol Ligi’nde baş antrenör olarak görev yapan sevgili ağabeyimiz Murat Polat’ın desteğini aldık. Kendisi 2016 yazında H.R. Gürpınar Ç.P. And. Lis. spor salonunda tüm yaş gruplarına yönelik olarak hazırladığı özel program çerçevesinde adalı gençlere “Bireysel Gelişim Antrenmanları” yaptıracak ve şubemizin kuruluşu için gerekli sporcuların tespitini yaparak altyapı takımlarımızı oluşturacak.

Bu kadar değerli spor adamlarını Heybeliada Spor Kulübü ile çalışmaya nasıl ikna ettiniz?
KORAY KANBUR: Söylediğim gibi, her ikisi de zaten Heybeliada’lı. Hepimizin adamıza karşı geçmişten gelen bir aidiyet duygumuz var, bu duygular ile yola çıktık. Hepimiz, yani yönetim kurulumuz, hocalarımız, bize destek verenler tek bir amaç doğrultusunda hareket ediyoruz, o da Heybeliada özelinde tüm adalı gençleri spora kazandırmak, onlara en uygun koşullarda en kaliteli spor eğitimini verebilmek. Başka bir gayemiz yok.

Yaptığınız bu faaliyetler ücretli midir?
KORAY KANBUR: Evet ücretli, ancak kar amacı güden bir işletme mantığıyla ücret almıyoruz. Biz kulüp olarak faaliyetlere katılacak çocuklardan sadece katılım bedeli alıyoruz ve bu bedel her zaman çok cüzi bir rakam oluyor. Bu ücreti alma sebebimiz ise faaliyetlerin tesis, malzeme ve benzeri masraflarının karşılanması. Bu yüzden adı kurs aidatı değil, “katılım bedeli”

Bildiğimiz kadarıyla geçen yaz başlattığınız tenis branşı çok ilgi gördü, basketboldan beklentiniz nedir?
KORAY KANBUR: Daha önce de belirttiğim gibi, basketbol branşını ülkemizin önde gelen antrenörlerinden biri olan Murat Polat’la birlikte organize ediyoruz. Kendisi bu kamp için gerçekten çok emek harcadı. Şahsi sponsoru olan ve Sırbistan, Yünanistan gibi pek çok üst düzey ülkenin basketbol milli takımlarını da destekleyen PEAK markasını kampa destek vermeye ikna etti. Bunun yanında çocuklara sadece basketbol antrenmanı yaptırmayıp, video eğitimleriyle de teorik çalışmalar yaptıracak. Ayrıca ülkemizin pek çok tanınmış basketbolcu ve antrenörlerini bu kampta misafir edeceğiz. (İsimleri hiç sormayın çünkü hepsi sürpriz) Bu sebeple adalı gençlerin arayıp ta bulamayacakları kalitede bir basketbol kampı gerçekleştireceğiz. Hatta ben İstanbul’dan bile kampa katılım olacağını düşünüyorum, bu kadar iddialı bir program hazırlandı. O sebeple bu kamptan beklentimiz gerçekten çok büyük.

Son olarak, adalılara ve yazlıkçılara bir mesajınız var mı?
KORAY KANBUR: Öncelikle belirtmeliyim ki bizim için adalı yada yazlıkçı diye bir ayırım yok ve olamaz, Heybeliada’yı yaşayan herkes bizim gözümüzde çok değerlidir ve onlara hizmet edebilmek de bizler için büyük bir gurur kaynağı. Bizler artık 40 yaşını aşmış orta yaşta insanlarız, adanın eski çocukları ve gençleri olarak, Heybeliada’da yıllar önce yaşadığımız güzel günleri bugünün çocukları ve gençlerinin de yaşamasını arzuluyoruz. Kulüp yönetimi ve hocalarımız olarak bizler, çocukluk ve gençlik yıllarımızda yaptığımız sporun faydasını hala bedenimizde olumlu yönde hissediyoruz. Spor yapmayanlara nazaran daha dinç ve genç duruyoruz, daha fazla enerji doluyuz. Eskiden aktif birer sporcu olduğumuz zamanlarda yaz çalışmalarının önemini bu kadar iyi bilmezdik ama sezon içinde çok faydasını görürdük. Bu bilinçle adalı çocuk ve gençlere bu hizmetleri sunuyoruz. Onlardan da beklentimiz, dışarıda bulamayacakları nitelikteki bu çalışmalara katılmaları ve böylesi önemli hocaların tecrübelerinden faydalanmaları olacaktır. Ailelerin de çocuk ve gençlerimizi bu yönde desteklemelerini bekliyoruz.
MURAT POLAT

1971 yılında İstanbul’da doğdu. Basketbola Taçspor kulübünde başladı. Ardından Galatasaray, Modaspor ve Meysuspor formaları giydikten sonra 1989 yılında antrenörlük kariyerine başladı. Antrenörlük yaşamında sırasıyla Modaspor, İTÜ, Fenerbahçe ve Beşiktaş altyapılarında çalıştı 1998 yılında 2. ligde Yıldırımspor takımının baş antrenörü olarak profesyonel kariyerine başladı. Ardından Çırağan Koleji, Vestelspor ve Beykozspor takımlarının baş antrenörlüğünü yaptı. 2011 yılında Trabzonspor basketbol takımı ile süper lig kariyerine adım attı. Son olarak süper ligde İstanbul BBSK takımının baş antrenörlüğünü yaptı.

Altyapılarda çalıştığı uzun yıllar boyunca Sinan Güler, Muratcan Güler, Ermal Kurtoğlu, Umut Tınay gibi pek çok milli sporcunun yetişmesine katkı sağladı. 2014 yılında kurduğu Murat Polat Basketball Academy ile genç nesillerin profesyonel kariyerlerine başlamalarına destek sağlamaktadır. 2016-17 sezonu itibariyle kariyerini yurt dışında sürdürecektir.
KAMP PROGRAMI:

1. DÖNEM: 28 Haziran 2016 – 21 Temmuz 2016
2. DÖNEM: 26 Temmuz 2016 – 18 Ağustos 2016
3. DÖNEM: 23 Ağustos 2016 – 15 Eylül 2016

Her dönemde, Salı ve Perşembe günleri olmak üzere toplam 8 antrenman yapılacaktır.
Antrenmanlar Heybeliada Hüseyin Rahmi Gürpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi spor salonunda bizzat Murat Polat tarafından yaptırılacaktır.
Tüm çalışmalar katılımcıların bireysel basketbol becerilerine katkı sağlamak ve sporun etik değerlerini içselleştirmeleri doğrultusunda planlanmıştır.
Saha içi çalışmaların yanında, video eğitimleri ile desteklenen teorik çalışmalar yapılacaktır.
Tüm çalışmalar izleyicilere açıktır.
Türk basketbolunun önemli antrenör ve oyuncuları aralıklarla kampımızı ziyaret edeceklerdir.
Tüm katılımcılara hediye kamp t-shirt’ü hediye edilecektir.
Tüm katılımcılara her dönem sonunda katıldıkları çalışmaları belgeleyen, Murat Polat imzalı sertifika verilecektir.
Sponsorumuz PEAK tarafından desteklenen ve ünlü isimlerin katılacağı kapanış şenliği ile kampta başarılı olanlara özel ödüller dağıtılacaktır.
Detaylı bilgi için: facebook.com/coachmpolat
İletişim: 0 542 206 66 35

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.