İBB’den Mimoza Kolonyası: Büyükada’dan gelen Mimoza esintisi

İBB’den Mimoza Kolonyası: Büyükada’dan gelen Mimoza esintisi
Yayınlama: 26.04.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:37
A+
A-

İBB’den Mimoza Kolonyası: Büyükada’dan gelen Mimoza esintisi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş.’nin tasarım ve hediyelik eşya markası olan Hediyem İstanbul, arasında Adalarımıza özgü bir çiçek olan Mimoza çiçeğinin kolonyasını üretti.

İBB'den Mimoza Kolonyası: Büyükada'dan gelen Mimoza esintisi

İstanbul’un çeşitli semtlerine özgü kokulardan ilham alınarak üretilmiş 5 farklı kolonya; İncir, Lâle, Ihlamur, Boğaz Esintisi ve Adalarımıza özgü bir çiçek olan Mimoza olmak üzere İstanbul’un çeşitli semtlerine özgü kokulardan ilham alınarak üretilmiş 5 farklı kolonya raflara konuldu.

MİMOZA KOLONYASI: BÜYÜKADA’DAN GELEN MİMOZA ESİNTİSİ

İstanbul florasında sembolleşmiş birtakım çiçekler ve ağaçlar vardır. Bunların en önemlilerinden bir tanesi de Mimoza’dır. Özellikle Büyükada’da Şubat’ın son haftası cemrelerin toprağa düşmesiyle birlikte çok güzel bir canlanma başlar. Mimoza ağaçları ardı ardına çiçeklenir ve ortalığı bir anda keskin bir mimoza kokusu sarar. Bu güzelliği adanın yerlisi olanlar yaşar. Ada Mimozası olarak bilinen mimoza cinsi uzun boylu bir ağaç türüdür ve çok güzel kokar. Latince adı Acacia Dealbata olan bu ağacın anavatanı Güneydoğu Avustralya ve Tazmanya’dır. Oralardan İstanbul’a nasıl geldiği ise meçhuldür. Bahara doğru lodosun getirdiği ılıman rüzgarla çiçeklenen bu güzel ağacın dalları yavaş yavaş sarı sarı tomurcuklanmaya başlar. İşte bu dönemde toplanacak mimozalar özellikle Büyükada ve diğer Prens Adaları’ndaki evlerin içini mis gibi kokutur.

Büyükada’nın mimoza ağaçlarının güneş renginde sapsarı, parlak çiçekleri ve tatlı, hafif kokusu baharın gelişini müjdeler. Bulunduğu yeri adeta altın bir taç gibi sapsarı renk tonlarıyla sarmalar. Mimoza çiçeklerinin kokusu, çevresini baş döndürücü bir ferahlıkla doldurur ve bu narin koku her güne mutluluk ve neşe katar. Hediyem İstanbul tarafından üretilen Mimoza Kolonyası, büyüleyici kokusu ile, bizleri tatlı bahar çiçekleri ve yemyeşil doğasıyla Büyükada’nın büyülü diyarına davet ediyor. Kokunun kalp notası olan mimoza çiçekleri, aldehitler, romantik gül ve taze leylaklar ile çevrelenirken baş döndüren, çekici kokusu ile eşsiz güzelliğini ortaya koyuyor. Alt notadaki misk ise bu hoş kokunun sıcak çekiciliğini artırıyor.

Nevzat Kütük: “Şehrimizin kimliğine dair yepyeni değerler üretmeyi hedefliyoruz”

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, Hediyem İstanbul’un yeni ürünleri olan “İstanbul Kolonyaları” hakkında yaptığı açıklamada, “Kültür A.Ş. olarak bir yandan İstanbul’un kültürüne ve sanatına yayınlarımız ve etkinliklerimiz ile hizmet ederken, diğer yandan şehrimizin kimliğine dair yepyeni değerler üretmeyi hedefliyoruz,” dedi. Nevzat Kütük, sözlerine şöyle devam etti: “Hediyem İstanbul, kurulduğu günden bu yana, İstanbul temalı ürünleriyle isminden söz ettirmeye başladı. İstanbul’un hususi güzelliklerine dair tasarım ürünlerimize ilaveten şimdi şehrimizin çeşitli semtlerine özgü kokuları da kolonyalar halinde İstanbulluların beğenisine sunmuş oluyoruz” dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.