Adalar Belediyesinin EBYS ihalesinde skandal!

Adalar Belediyesinin EBYS ihalesinde skandal!
Yayınlama: 27.11.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:34
A+
A-

Adalar Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğünün ihalesini yaptığı Adalar Belediyesi EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ihalesinde teklif alınan firmalar arasında bulunan NETCAD firması ihaleye kesinlikle teklif vermediklerini belirtti.

 Adalar Belediyesinin EBYS ihalesinde skandal!

Adalar Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğünün ihalesini yaptığı Adalar Belediyesi EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ihalesinde skandalların arkası kesilmiyor. Pazarlık usulü olarak yapılan ihalede davet edilen üç firmadan sadece LİTERA’nın ihale şartlarını yerine getirdiği diğer iki firmadan  Kuasar Bilişim Teknolojileri Tanıtım Ticaret Ltd.Şti.nin görüntüleme üzerine uzman olduğu diğer firma olan NETCAD firmasının ise uluslararası bir çizim firması olduğu ve ihale şartlarını taşımadıkları dahası da ihaleye teklif vermedikleri ortaya çıktı. EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) yazılımını satmak/ihalelere girmek için yeterlilik belgesi gerekiyor. ISSO, LOYD, vs gibi sertifikaların olması lazım. Buda ilgili bakanlıklardan alınan izinlerle mümkün.

NETCAD firması: “İhaleye teklif vermedik”

20 Kasım 2017 günü yaptığımız ‘Fetö Adalar Belediyesinin bilgi işlem ağını kurmuş!!!’ haberimizden sonra gazetemize düzeltme ve cevap yazısı gönderen NETCAD Yazılım Anonim Şirketi Vekili konuyla ilgili olarak, “Ayrıca belirtilmelidir ki, ilgili haberlerle kamu kurum veya kuruluşlarının yapmış oldukları ihalelere netcad tarafından teklif verilmesinin haber niteliği taşımadığı keza söz konusu ihaleye netcad tarafından teklif dahi verilmediği kanımızca hiçbir bilgi belge olmadan netcad’e karşı iftira suçu işlendiği NETCAD’ın ispattan yoksun ifadelerle zan altına bırakılmaya çalışıldığı açık ve nettir” ifadelerine yer verdi.

Kısacası NETCAD firması EBYS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ihalesine teklif vermemiş. Adalar Belediyesini inceleme gelen Müfettişler  raporunda “Doküman almaya ve teklif vermeye davet edilen firmaların LİTERA dışındaki firmaların hangi ilin hangi ilçesinde olduğu belirtilmeden doküman almaya ve teklif vermeye davet Ekap üzerinden 11/08/2016 tarihinde gönderildiği yazılmakla birlikte firma adreslerinin il ve ilçeleri ile firmalara ulaşılacak telefon ve fax numaraları yazmadığından bu tekliflerin firmaların eline ulaşıp ulaşmadığı belli olmamıştır. Fax ile alındığı teyitli bir ek belgeye de dosyasında rastlanmamıştır. Aslında bu firmaların sadece adının yazıldığı ancak firmalara ulaşımın yapılmadığı tespit edilmiştir ” ifadelerine yer veriyor. Yani müfettişe göre NETCAD ve Kuasar Bilişim ihaleye davet edilmiş ve ismi yazılmış ancak  ihaleye teklif vermemişler.

Litera firması ise 12/08/2016 tarihinde ihale dökümanını aldığı ve aynı gün ihale dosyasını tamamlayarak Büyükada’daki belediye binasındaki ihaleye katıldığı ve ihaleyi tek katılan ve kazanan olarak alması da ihaleye fesat kuşkusunu ortaya çıkarmıştır.

Bu açıklamalardan anlaşıldığı üzere kanun gereği üç firma ihaleye davet edilmiş ancak Kuasar Bilişim Teknolojileri Tanıtım Ticaret Ltd.Şti ve NETCAD firması ihaleye katılmamış LİTERA tek başına aynı gün dosyasını hazırlatıp ihaleye girmiş ve ihaleyi kazanmış. Rekabet ortamı ortadan kaldırılmış ve adrese teslim ihale yapılmıştır. Adalar Belediyesinin gerçekleştirdiği EBS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ihalesinde ihaleye fesat karıştırıldığı bariz olarak ortaya çıkmıştır.

MUAYENE VE KABUL KOMİSYONUNDA LİTERA’NIN BÖLGE TEMSİLCİSİNİ KOYMUŞLAR!

İşin bir başka skandal tarafı ise Adalar Belediyesine teslim edilen EBS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) ihalesinde  muayene ve kabul komisyonuna LİTERA’nın bölge temsilcisi Sedat Sancak’ın görevlendirilmesi ve  bölge temsilciliğini yaptığı LİTERA’nın EBS (Elektronik Belge Yönetim Sistemi) sistemini muayene komisyonu başkanı olarak imza atması. Aldığımız bilgiler ışığında Adalar Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan Sedat Sancak’ın bu ihalede muayene ve kabul komisyonunun başkanı olarak imzası atması kanunlara göre mümkün görünmüyor.

Daha da vahimi ise LİTERA firması tarafından Adalar Belediyesi’nde kurulan yazılım programının kullanımının Adalar Belediye personeline öğretmek için hak edişlerinde  28.700.-TL para aldığı, bu kapsamda belediyeye öğretmek için gönderdiği personelinde bilgisayar programcısı Sedat Sancak’ın olması olacaktır.

Şükrü Abanoz

İŞTE İHALEYE FESAT KARIŞTIRILDIĞI KANITI

Adalar Belediyesinin EBYS ihalesinde skandal!

 

Adalar Belediyesinin EBYS ihalesinde skandal!

Adalar Belediyesinin EBYS ihalesinde skandal!

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.