Adalar Belediyesinin yapması gereken işi İBB yapıyor

Adalar Belediyesinin yapması gereken işi İBB yapıyor
Yayınlama: 20.05.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:36
A+
A-

Bir süredir Kınalıada Taşocakları mevkii’ne ve Büyükada’ya izinli, izinsiz dökülen molozlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait ekiplerce kaldırıldı.

 

Adalar’daki  inşaatlardan çıktığı iddia edilen molozlar ve bu dökülen molozları  fırsat bilen fırsatçıların bir süredir gece yarısı gelerek döküp suç işlediği kanunsuz dökülen pislikler , İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı kepçe ve  kamyonlarla Adalar belediyesinin ricası üzerine kaldırılarak temizlendi.

Adalar Belediyesinin bilgisi dahilinde döküldüğü anlaşılan  pislikler,çöpler, inşaat atıkları, Ak Parti Adalar İlçe Başkanlığı’nın devreye girmesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi  ekiplerince kaldırıldı.

Taşocaklarını moloz dökme yeri yapan  Adalar Eski Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu;

Adalar Belediyesinin yapması gereken işi İBB yapıyor

Adalar Eski Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Kınalıada’ya 2010 senesinde 4000 kamyon (40000 m3) çöp, kimyasal atıklar, tıbbi malzemeler, inşaat atıkları dökerek ve bunların paralarını adalılardan anakaraya dökeceğim diye tahsil eden ve aldığı paraları ne yaptığını açıklayamayan ayrıca aynı şekilde Büyükada, Heybeliada ve Burgazadası’na moloz dökerek Adalar’ı moloz döküm yerine çevirmişti. Görünen o ki; Atilla Aytaç’ta kaçak molozcu Dr. Mustafa Farsakoğlu’nun izinden gidiyor…

Adalar kentsel ve doğal sit alanı ilan edilmiştir. Bu alanlara moloz ve inşaat atıkları dökülemez, geçici olarak bile olsa depolanması yapılamaz. Bu nedenle, Adalar Belediye Meclisi tarafından her yıl yayınlanan ücret tarifesi ile m3 başına hafriyat toprağı ve inşaat/yıkıntı atıklarının anakara depolama alanına taşınması için vatandaşlardan ücret almaktadır.

Kimi kime ihbar edeceksin…

İzinsiz hafriyat dökmenin yani kaçak moloz dökmenin cezası ne kadar?

Kaçak hafriyat ve moloz dökümü ile çevreye verilen zararın büyüklüğüne göre ise Çevre Kanunu uyarınca 42 bin lira ile 126 bin lira arası cezai işlem uygulanıyor. Aynı zamanda dökülen alan da temizlettirilerek görüntü kirliliği giderilmiş oluyor.

Nereye ihbar edilir?

Vatandaşlar, kaçak hafriyat dökümü yapan kişi yada araçları gördükleri zaman,  plakalarını alıp, varsa firma adını, yer ve zaman tespiti yaparak yaşadıkları il veya ilçenin belediye ekiplerine !!! haber verebilir.

Kaçak molozlar için Adalar Belediyesi döküm ücreti alıp almadığı, alındı ise bu ödemeler Adalar Belediyesi veznesine yatırılıp yatırılmadığı, yatırıldı ise neden molozları Adalar Belediyesi değil de İBB’nin  kaldırdığı, her hangi bir ücret alınmadı ise buraya bu molozları dökenler ile ilgili belediye tarafından bir suç duyuru bulunulup bulunulmadığı diye sorsak kimi kime şikayet edeceğiz diye bir soruyu da kendimize sormamız gerekiyor!!!

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.