Adalar’a iblis kulesi geliyor!

Adalar’a iblis kulesi geliyor!
Yayınlama: 14.05.2020
Düzenleme: 13.12.2022 15:22
A+
A-

Kınalıadalıları sağlığını tehdit eden antenlerle ilgili 25 yıllık daha sözleşme imzalandığını Adalar CHP Belediye Başkan aday adayı Nurhan Çetinkaya ortaya çıkarmıştı.

adalar'a-iblis-kulesi-geliyor!

Adalar Belediye Başkan Aday Adayı Nurhan Çetinkaya, Kınalıada Çınartepe Mevkinde bulunan Maliye Hazinesi mülkiyetinde orman alanında 06.09.1996 tarih ve 8642 sayılı kurul kararı ile 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununa aykırı olarak yapıldığı tespit edilmiş olan antenlerle ilgili Turkuaz grubuyla 25 yıllık bir sözleşme yapıldığı ortaya çıkarmıştı. Bu olay üzerine HDP Milletvekili Garo Paylan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM’a cevaplaması için soru önergesi vermişti.

Büyük Çamlıca’da görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan mevcut anten direkleri kaldırılarak sayısal yayına geçiş sürecini sağlamak amacıyla Küçük Çamlıca’da tek bir anten kulesi yapım çalışmaları Mart 2016’da başlamıştı.

Kulelerden birinin Adalar’a kurulması planlanıyor!

Türkiye genelinde Çamlıca Kulesi gibi 20 kulenin daha yapılacağı belirtiliyor. Yapılacak kuleler 5G baz istasyonu olacağı yönünde iddialar var. İstanbul’a, Çamlıca Kulesi’nin yanı sıra 2 yeni kule daha yapılacak. Bu kulelerden biri Adalar’da bir diğeri ise Büyükçekmece’de olacak. Üçlü verici merkezi tüm İstanbul’u kapsayacak. Yayın kuleleri sadece İstanbul’da değil 20’yi aşkın yerde yapılacak. Bu kapsamda Ankara Cebeci’de bulunan direklerin yerine de kule dikilecek. Projesi hazırlanan kulenin de İstanbul’daki gibi anıtsal olması planlanıyor. Çanakkale Kulesi’nde ise altyapılar tamamen biterken, uydu fırlatma rampası gibi bir mimariye sahip olan kulenin 2020 başında hizmete girmesi planlanıyor.

Bu şekilde devasa kulelerin yapılacak olması ve Elon Musk uydularının İstanbul semalarından geçtiği iddiaları ve tam 42 bin uydunun dünya yörüngesine yerleştirileceği konuşulurken, Avrupa’lı bağımsız bilim adamları ve teorisyenlerin 5G ve koronavirüs arasındaki irtibatı deşifre eden açıklamaları akıllara birçok soruyu getirdi. Vatandaş ‘5G ne kadar güvenli ve Yeni Çamlıca Kulesi dahil tüm bu yapılacak kuleler 5G baz istasyonları mı?’ sorularını sormaya başladı.

İLGİLİ HABERLER

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.