Adalar’da yerel seçimlerde CHP’den ilk aday adayı belli oldu

Adalar’da yerel seçimlerde CHP’den ilk aday adayı belli oldu
Yayınlama: 16.08.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:35
A+
A-

2019 yılında yapılacak  olan yerel seçimlerde Adalar İlçesinde CHP’den belediye başkanlığı aday adaylığı için bir çok kişinin adı geçerken belediye başkanlığı için ilk aday adayı açıklandı…

Adalar'da yerel seçimlerde CHP'den ilk aday adayı belli oldu

2019 yılında yapılacak  olan yerel seçimlerde Adalar İlçesinde CHP’den belediye başkanlığı aday adaylığı için bir çok kişinin adı geçerken belediye başkanlığı için ilk aday, etiket sorunu için yıllarca uğraşan adalarımızın emekli öğretmeni İsmet Kulaksız oldu…

Adalar'da yerel seçimlerde CHP'den ilk aday adayı belli oldu

CHP aday adayı İsmet Kulaksız: “Delege ağalığına son”
CHP’den Adalar Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayan Kulaksız açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Siyaset alanında yer almayı topluma hizmet olarak algılayan, toplum çıkarını kişisel çıkarının önünde tutan anlayışın iktidara gelebilmesi için delege ağalığına son verilmesi gerekir. Liyakatsız ve (partiye) sadakatsız yığma üyelerden gücünü alan delege ağalığı sistemi, parti içi demokrasi önündeki en önemli engeldir. Delege ağalığı sistemi parti içi seçimlerde haksız rekabet ortamını beslediğinden liyakatın önünü tıkarken, ayrıştırıcı ve parti içi barışı zedeleyici olmaktadır. Parti içi güçlerin müdahalesi ve baskısı en belirgin şekilde, aşağıdan yukarıya doğru etkisini delege seçimlerinde hissettirmektedir. Sağlıklı, liyakatlı, nitelikli (aktif) üye yapısı ile parti içi seçimler tüm üyelerin katılımıyla ve çarşaf liste yöntemiyle yapılmalıdır. Belirlenen oranda üye önerisiyle herkes çarşaf listeye ismini yazdırarak her göreve aday olabilmelidir” ifadelerini kullandı.

Demokratik ve tarafsız bir yarışın delege seçimleri ile asla sağlanmayacağının altını çizen Kulaksız, Adalar İlçe Başkanlığının kendisini desteklediğini ve Adalar’da partiye (CHP) kayıtlı 1556 kişinin en az 1000 kişisinin ön seçim yolu ile belirlenmesini söyledi. Kulaksız, bu rakkamın Maltepe’de en az 26 Bin kişi olduğunun belirtti. Kulaksız, CHP Ankara Genel Merkezine yazdığı dilekçesinde delege seçimi olduğu takdirde aday adaylığından çekileceğini belirtti.

Adalar’da 42 kişinin belediye başkanlığı için aday adayı olacağına dair bir söylentinin olduğunu belirten Kulaksız, her ilçede partiye kayıtlı herkesin oy kullanması gerektiğini, delege seçimlerinin karşısında olduğunu, ön seçim ve genel seçim eşittir demokrasi olduğunu belirterek delege ağalığına son verilmesini istedi.

Delege seçimlerini, parti içi yarışın temeli bir uygulama olarak düşünün.. Eğer “temel atma döneminde” yanlışlıklar yapılırsa, bu temelin üzerine sağlam bir bina kurmak hayal olur.. Delege seçimleri parti üyesinin en çok kırıldığı, küstürüldüğü dönemdir.. Kırılan ve küstürülen bu üyeleri tekrar partiye kazandırmak çok zordur..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a yaptığı adalet yürüyüşü, parti örgütlerine büyük bir hareket getirmiş, partililerin tek bir noktada birleştiğini görmüştük. Uzun süredir aranan bu birlikteliğin oluşması, büyük bir sevinçle karşılanmış, bu birlikteliğin parti içi yarış öncesi de yaşanması istenmişti. Parti yöneticileri, “Parti içinde iktidar olma önemli değil. Hedef 2019 yerel ve genel seçimleri” açıklamalarında bulunmuştu.

Ancak CHP’deki bu havanın çabuk bozulduğunu görüyoruz. Listelerin askıya çıkmasıyla tartışmalar başlayacak. Delege seçimleri öncesi bu tartışmaların daha da alevlenmesi olası! Parti içindeki ekipler, gruplar hızlı bir şekilde delege seçimlerine hazırlanıyor. Kısacası adalet yürüyüşü sırasında verilen birlik ve beraberlik mesajları çabuk unutulmuşa benziyor! Metropol ilçelerinde delege seçimlerinin sonuçları ilçe kongrelerinin sonuçlarından daha önem arz ediyor. Çünkü o delegeler ilçe başkanlarını belirleyecek. İlçelerde adaylar, listeler netleştikçe biz de buradan yorumlamaya devam edeceğiz. Ancak akıllardan şu asla çıkmamalı! Bu delege seçimleri, ilçe kongreleri farklı olacak. Çünkü önümüzde yerel seçimler var. Bu da beklenmedik sonuçları doğurabilir!

Kılıçdaroğlu’nun sözleri
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta büyükşehir, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla Ankara’da buluştu. CHP lideri, bu toplantıda başkanlara önemli mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, basına kapalı bölümde, başkanların örgütlerine işlerine müdahil olmamalarını istedi. Şehr-i eminlere, tartışmalardan uzak durmasını tavsiye etti. Kimine göre, Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri başkanlara talimat, kimine göre ise tavsiye niteliğinde! Talimat ya da tavsiye, aslında şu an için pek fark etmiyor, çünkü CHP’li başkanların konumuna baktığımızda hemen hepsi örgütle iç içe… Kısacası, başkanlar delege seçimleri, ilçe ve il kongrelerinin tam göbeğinde… Onun için de onlardan sürecin dışında durmalarını beklemek mümkün gözükmüyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.