DOLAR 8,1156
EURO 9,7682
ALTIN 464,206
BIST 1365,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Gök Gürültülü

ADIM ADIM YOĞURDUN FAYDALARI

18.05.2013
A+
A-

yoğurt        ADIM ADIM YOĞURDUN FAYDALARI

Tarihi 5000 yıl öncesine dayanan yoğurt besinsel anlamda son derece zengin bir içeriğe sahiptir.Sağlığımız açısından bu denli zengin içeriğe sahip yoğurt hakkında yeterli bilgiye sahipmiyiz peki?Yüksek oranda B2,B6,B12,protein ve kalsiyum içeriğiyle sofralarımızın vazgeçilmezi ve yemeklerimizin tamamlayıcısı olan yoğurda gelinbirde yakından bakalım.

 

Sıklıkla duyduğumuz bir terimdir probiyotikler.Peki nedir probiyotik?Probiyotikler bağırsaklar için faydalımikroorganizmalardır ve en çok bulunduğu besinler arasında yoğurt bulunmaktadır.Zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını önleyerek barsak florasını düzenleyici etkiye sahiptir.Ayrıca kansere karşı koruyucudur.İçeriğindeki vitamin ve mineraller;potasyum,kalsiyum,fosfor,riboflavin,iyot,çinko,D vitamini,B6 ve B12 dir.

 

Gelin bu vitamin ve minerallerin faydalarına kısaca göz atalım.

Potasyum:Vücuttaki sıvı-elektrolit dengesine yardımcı olmaktadır.Besinlerin hücre içine taşınmasında ve tansiyonun dengelenmesinde rol oynar.Beyne oksijen taşınması ve düzenli kalp ritmi için de gerekli bir mineraldir.

Fosfor:Fosfor kemik ve dişlerin yapısına katılmaktadır.Dokuların onarılması,büyümenin sağlanması,kas kasılması ve böbreklerin işleyişinin düzenlenmesinde görevlidir.

Kalsiyum:Kalsiyum kemiklerin ve dişlerin temel yapısını oluşturmaktadır.Osteoporozu engellemekte, sinir sisteminin ve kan basıncının düzenlenmesini ve kanın pıhtılaşmasını sağlamaktadır.

Riboflavin:Saçların oksijenlenmesini sağlayarak,saç dökülmelerini azaltmaktadır.Kataraktın önlenmesinde ve bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde etkilidir.

İyot:Guatr hastalığının önlenmesinde etkilidir.Ayrıca büyümeyi ve gelişmeyi sağlamaktadır.

Çinko:Faydaları arasında protein üretimi,doku onarımı,sağlıklı saç ve tırnak oluşumu,hafızayı kuvvetlendirmesi ve kansere karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.

D vitamini:Kemik ve dişlerin güçlenmesinde etkilidir.Barsakların düzenli çalışmasını sağlayarak,sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlamaktadır.

B6 vitamini:Mide bulantısını azaltmaktadır.Bağışılık sistemini kuvvetlendirmekte ve böbrek taşı oluşumunu önlemektedir.

B12 vitamini:Besin emilimi,hafızanın güçlenmesi,konsantrasyonun sağlanması ve sinir sisteminin düzenlenmesinde rol oynamaktadır.

Zayıflamaya yardımcı olmasından dolayı diyetlerimizin olmazsa olmazıdır.Günde en az 1 kase yoğurt tüketmemiz sağlığımız açısından faydalı olacaktır.

Abone ol
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüleyin