Büyükada’da müsilaj görüntüleri kaygı verici

Büyükada’da müsilaj görüntüleri kaygı verici
Yayınlama: 15.05.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:13
A+
A-

Büyükada Nizam Bölgesinde bugün çekilen görüntüler ‘müsilajın Adalara ve Marmara’ya geri mi dönüyor’ sorusunu gündeme taşıdı?

Büyükada’da müsilaj görüntüleri kaygı verici

İstanbul’un birçok kıyısında beyaz bir tabaka halinde biriken salyalar, deniz tabanında ve açıklarda da yoğunlaşmış, salyaların oluşturduğu kirlilik ve koku çevre sakinlerini rahatsız etmiş dalgıçların faaliyetleri ve su altı avcılığı da bu durumdan olumsuz etkilenmeye başlamış, müsilaj belasından uzun bir süre kurtulamayacağımız anlaşılmıştı.

Yapılan temizlik ve önlemler denizin yüzeyini temizlemiş ama dibe çöken müsilaj için çok da bir önlem alınmamıştı. Derin Deşarj adı altında denize dökülen kanalizasyonun baş aktör olduğu denizdeki müsilaj tekrar su üstüne çıkmış gibi görünüyor.

Büyükada’dan gelen görüntüler hiç iç açıcı değil.

Video linki:

https://www.youtube.com/shorts/RTBYhWlN9nw

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. dalgıç dedi ki:

    Malumun ilanı olmuş.2 ay önce burgazda dalgıç hazretleri hiçbir yasal kurumdan izin ,onay almadan iskele yapıp asbestli molozları denize doldurursa dipteki müsilajda yüzeye çıkıp yayılır, 2 ay öncelki uydu görüntülerinden müsilaj tabakasının burgazdan yayıldığı net olarak gözüküyor.Bu işler mideyi ameliyat ile aldırıp yürek yemekle olmuyor.