Büyükada’da yıkım kararı olan LİDO’nun sahibi iflasını istedi

Büyükada’da yıkım kararı olan LİDO’nun sahibi iflasını istedi
Yayınlama: 16.04.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:32
A+
A-

İnanlar İnşaatın sahibi Serdar İnan tarafından yapılan Büyükada’daki TERRACE LİDO binası imara aykırı yapıldığı iddiası ile mahkemeye götürülmüş Av. Kemal Kil tarafından takip edilen davada Danıştay 6.Daire Başkanlığı, LİDO için İstanbul 4.İdare Mahkemesi’nce verilen İmar Mevzuatına uygun değildir kararını ONAYLAMIŞTI.

Büyükada'da yıkım kararı olan LİDO'nun sahibi istifasını istedi

Büyükada yalı mahallesi, 13 pafta, 21 ada, 27 parsel sayılı taşınmaza (LİDO) ilişkin olarak, İstanbul V Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge kurulunun, 13.01.2010 sayılı tarih ve 2260 sayılı proje onayına dair kararı ve bu karar dayanılarak Adalar Belediye Başkanlığı tarafından verilen 10.03.2010 tarih ve 392 sayılı inşaat ruhsatının, kurulun 1/1000 ölçekli planları varmış gibi geçici yapılanma koşullarını dikkate almadan 1/5000 ölçekli plana aykırı olarak kararlar aldığı ve alınan kurul kararının sit şartlarına aykırı olduğu,mevcut kurul kararı ile geçici yaoılanma koşullarının ihlal edildiği,  komşu çekme mesafe payının göz ardı edildiği ve komşu parselinin  istikamet koşullarının aşıldığını, dava konusu işlemin usul ve yasalara aykırı olduğu iddiaları ile  İPTAL istemiyle açılan davaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Adalar Belediye Başkanlığı hukuka her hangi bir bir aykırılık olmadığı ve davanın red edilmesi yönünde savunma vermiş ancak Av. Kemal Kil tarafından takip edilen davada İstanbul 4.İdare Mahkemesi 2010/1707 Esas no,2011/2177 karar no ile Adalar belediyesinin 10.03.2010 tarih ve 392 sayılı inşaat ruhsatının 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’nda öngörülen ilke ve araçlarına ve İmar Mevzuatı’na uygun olmadığı sonucuna vararak dava konusu işlemlerin İPTALİNE hüküm vermiş, Danıştay temyiz yolunu açık bırakmıştı.

İNANLAR İNŞAAT’IN PATRONU SERDAR İNAN İFLASINI İSTEDİ

Geçtiğimiz yıl FETÖ operasyonunda gözaltına alınıp bırakılan Serdar İnan sessizliğini bozdu. Twitter hesabından açıklama yapan İnan, şirketinin iflasını istediğini açıkladı.

İnşaat sektörünün en büyük firmalarından birisi olan İnanlar İnşaat’ın patronu Serdar İnan’ın kayıplara karıştığı iddia edilmişti. Hem çalışanlarının hem de alacaklılarının Serdar İnan’a ulaşamadığı belirtiliyordu. Twitter hesabından açıklama yapan İnan, şirketinin iflasını istediğini açıkladı.

FETÖ SORUŞTURMASINDA GÖZALTINA ALINIP, SERBEST BIRAKILMIŞTI

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yürütülen soruşturmada 2016 yılında FETÖ’nün mali yapılanmasına yönelik İstanbul’da düzenlenen operasyonda İnanlar İnşaat’ın patronu Serdar İnan da gözaltına alınmış ardından serbest bırakılmıştı.

İşte Serdar İnan’ın Twitter hesabından yaptığı açıklama:

Büyükada'da yıkım kararı olan LİDO'nun sahibi istifasını istedi

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.