Çocuklarımız Bonzai,esrar ve eroine mi alışsın?

Çocuklarımız Bonzai,esrar ve eroine mi alışsın?
Yayınlama: 30.08.2014
Düzenleme: 21.10.2014 19:42
A+
A-

Çocuklarımız Bonzai,esrar ve eroine mi alışsın?

Çocuklarımız bonzai,esrar ve eroine mi alışsın?

 

Büyükada’da Saat Meydanı’nda 24/08/2014 günü bisiklet ve akülü araçları protesto eden ancak bisikletçilere en ufak bir eleştiri getirmeyen terlikli,şortlu bazı siyasi parti mensuplarının bir eylem yaptığını daha önceki yazımızda belirtmiştik…

Basın açıklamasını dinlediğimizde,bittiğinde Adalar’da ilk nizami futbol sahası olma özelliğine sahip olan ve yapımı zorluklarla devam eden Heybeliada Çam Limanı Futbol Sahasının da bu eleştirilerden nasibini aldığını duyduk ve şok olduk…

Eylemlerinde  gençleri kötü alışkanlıklarından uzaklaştıracak Heybeliada Çam Limanı Futbol sahasını unutmayan ancak yıkım kararı olan kaçak LİDO’yu eleştirmeyen(basın açıklamasının video görüntüleri elimizde mevcuttur)  bu arkadaşlara bir kaç sözümüz var…

 

Spor ve Sporcu düşmanı mısınız?

 

Yıllarca amatör olarak spor yapan biri olarak,amatör sporcuların ve bu kulüplerin başkanlarının  ne sıkıntılar içinde görev yaptığını çok iyi bilen birisiyim…

Spor yapmak ve sporda başarı  o başarının getirdiği heyecan ve gurur gençlere, çocuklara inanılmaz bir şevk verir, Sporun önemli faydaları var. Özellikle sporla uğraşan gençler kötü alışkanlıklardan uzak kalıyor. Bu da aileler için olumlu bir tarafı.

Sporda rekabet insanları kendisine odaklayabileceği ve hayatı daha iyi anlayabileceği bir alan geliştirir. Kendisini oraya kanalize ederse, orada bir üstünlük kurarsa hayatta başka boş uğraşlarla zaman geçirmenin gereksiz olduğunu anlar.

 

Spor zihinsel ve fiziksel bir aktivitedir. Bir gencin spor yapması demek zihnini o anda meşgul ettiği faaliyete odaklaması demektir. Bu da gencin zihnini meşgul edecek birçok şeyden genci uzak tutması anlamına gelir. Sporun öğreticiliği bu noktada üzerinde önemle durulması gereken bir konu.

Çocukları daha aktif bir yaşama teşvik etmek, onların boş zamanlarını sokakta boş bırakmak yerine veya internet ortamına salmak veya uyuşturucuya yönlenmesi yerine onları kendi akranlarıyla birlikte bir araya getirerek, zihinlerini daha doğru bir şeye yönlendirmek, onların kimliklerini, davranış ve tutumlarını geliştirmek için spor yaptırmak olmazsa olmazlardandır.

Spor çocukların fiziksel ve psikolojik olarak büyüme gelişmelerinde önemli bir rol oynar.Onlara aktif bir yaşam biçimi kazandırır,ileride oluşabilecek hastalık risklerini azaltır,onların vücut sağlıklarını olumlu etkiler,entelektüel gelişimlerine katkı sağlar,vücudun hareket kabiliyetini anlama ve değerlendirmelerine büyük ölçüde katkı sağlar,kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlar.Tüm bunların yanı sıra spor etkinliği Yeşilay’ın da mücadele alanları olan sigara, uyuşturucu maddeleri internet bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan çocukları uzak tutar.Gençlere sigara içme, internette fazla zaman harcama, alkolden uzak dur diyoruz ancak Adalarımıza yapılacak olan tesislerin önüne taş koymaya çalışıyoruz.

Heybeliada Çam Limanı futbol sahası eksikliklerini kısa bir süre sonra tamamlayıp gençlere,adalılara ve Heybeliadalılara hizmet vermeye başlayacak.Bu sahada inşallah yeni Lefterler,Şükrü Gülesinler,Eşfak Aykaçlar,Nikolar,Dimitriler ve adını unuttuğumuz diğer isimler gibi  nice futbolcular çıkacak.

Futbol sahası bittiğinde,Heybeliadalı ve adalı gençler İstanbul’un en ücra köşelerinde antreman ve maç yapması nedeniyle gece yarıları evlerine dönme ve yollarda eziyet çekme derdinden kurtularak daha başarılı olacaklardır.Adalar’da kendi sahamızın olmaması sebebiyle çeşitli semtlerin sahasında oynama ve saldırılara maruz kalma sıkıntısı yaşayan Adalarspor,Heybeliada ve Kınalıada futbol takımları rahat bir nefes alıp başarılarını arttıracaktır.

 

Kınalıada Taş Ocaklarına yapılacak olan Adaların en kapsamlı futbol tesislerinin yerine 40000 m3 moloz dökülürken neredeydiniz?

 

Eski Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu 2009 yılında belki Kınalıada’nın kışın üzerine ölü toprağının kalkmasına neden olacak ve kışın Kınalıada’ya bir hareketlik getirecek olan futbol tesislerini,adalıların cebinden  İBB’nin göstereceği yere dökeceğim diye paralarını alıp Kınalıada’ya 40000 m3 molozu dökerek katlederken  neredeydiniz?

 

Yazıklar olsun  size…

 

Kaçak göçek yerleri savunacak halimiz yok ancak yakında eksiklerini giderip adalı gençlerin hizmetine girecek olan,Adalar’da ilk nizami futbol sahası Heybeliada Çam Limanı Futbol Sahasını sanki Adalar’da tek sorunlu yer burası gibi eleştirenlere tek bir sözümüz var!

”YAZIKLAR OLSUN SİZE”

 

Şükrü ABANOZ

 

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.