Cumhurbaşkanı Erdoğan:”Sivriada’yı cazibe merkezi haline getireceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan:”Sivriada’yı cazibe merkezi haline getireceğiz”
Yayınlama: 27.05.2019
Düzenleme: 13.12.2022 15:28
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yassıada ziyareti sırasında “Sivriada’yı çok çok önemli bir cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilerin adaya yoğun bir şekilde taşınarak, “Burada neler olmuş, Türkiye’nin demokrasi tarihinde neler var? Bunun arkasında kimler var? Milli irade burada nasıl darağacına çekilmiş? Kimler tarafından çekilmiş?” gibi konuların öğretileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle CHP anlayışının ne olduğu burada bizzat yerinde görülmüş olacak. Hâkimin şu ifadesi önemli; bizi buraya gönderen irade derken, o irade kim? Bu iradenin O irade ne yapıyor? Böyle emretmiş. Böyle emrettiği için de bir ülkenin başbakanına, dışişleri bakanına, maliye bakanına burada idam kararı veriliyor. Ondan sonra da İmralı’da idam ediliyorlar. Bunu nesillerin bilmesi lazım. Bunu nesiller bilecek ki, ona göre millî iradenin değeri, kıymeti ortaya çıksın” değerlendirmesinde bulundu.

“Bir de daha sonra hemen karşı tarafımızda Sivriada var. Orada da bir amfi tiyatro yapabilirsek burası süper bir şey olur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Konserler verilebilir, her şey orada yapılabilir. Birçok etkinliklerde burayla bağlantılar da kurulabilir. Pendik tarafıyla, buradaki otellerle kurulabilir. Buradaki bağlantılar kurulmak suretiyle Sivriada’yı da çok çok önemli bir cazibe merkezi hâline getirebileceğimize inanıyorum” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yassıada’da kütüphane çalışmasının ayrıca düşünülebileceğini, öncelikli olarak müzeyle ilgili objelerin toplanmasını istediklerini ifade etti.

Kütüphanenin, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın tarihini bugüne taşıyacak şekilde güçlü bir kaynak, arşiv oluşturacak şekilde yapılabileceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 5 milyon ciltlik kütüphaneyi şu an bitirmek üzereyiz. Bir de İstanbul’da Rami Kışlası’nı Ankara’dan daha güçlü bir kütüphane hâline getiriyoruz. Bu 6 milyon ciltlik bir kütüphane olacak. Ama dijital ortamda bu kitaplar sergilenecek. İnşallah bu adımları atmanın yanında Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na da kendisini tanımlayan bir kütüphaneyi kazandırmış oluruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.