Halk düşmanı sözde asker kim? Sarı çizmeli Mehmet Ağa mı?

Halk düşmanı sözde asker kim? Sarı çizmeli Mehmet Ağa mı?
Yayınlama: 23.07.2016
Düzenleme: 13.12.2022 15:40
A+
A-

Adalar Belediyesi Meclisi dün (22.07.2016) olağanüstü bir toplantı düzenledi. Toplantının konusu, 15.07.2016 günü yapılmaya çalışılan hain darbe girişimine karşı ortak bir tavır sergilemek, darbeye hayır demek. Bunun için Adalar’daki tüm partiler ortak bir deklarasyon yayınladılar. Ancak ne Atilla Aytaç’ın nede toplantıya katılan partilerin yaptığı ortak deklarasyon’da Türkiye’yi OHAL’a sokan yüzlerce insanı katleden “FETÖ” terör örgütü ve terör örgütünün elebaşısı Fetullah Gülen’in adı geçirilmiyor.

Halk düşmanı sözde asker kim? Sarı çizmeli Mehmet Ağa mı?

Toplantıya Adalar Kaymakamı Hikmet Dengeşik, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, CHP İlçe Başkanı Hıdır Delipınar, AKP İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş, MHP İlçe Başkanı Suat Vural, kadın ve gençlik kolları başkanları, muhtarlar ve adalılar katılmış.

Yukarıda toplantıya katılan Adalar’ın yöneticilerinden maalesef hiç birisinin aklına bu eksiklik gelmemiş vaya ikazı yapılmamış. İsteyerek/İstemeyerek yapıldığını düşünsek bile gazeteci olarak konuyu irdelememiz lazım.

Öğrendiğimize göre ortak deklarasyon İBB tarafından hazırlanan deklarasyon. Yani İBB’nin kendi meclisinde yayınladığı deklarasyonu alıntı yapıp Adalar Belediye Meclisinde okumuşlar. Ayrıca Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, darbe girişimini İBB Meclisi CHP Gurup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever’in sözlerinden alıntı yaparak, “15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti, devletin içine sızmış ve yuvalanmış bir grup demokrasi ve halk düşmanı sözde asker tarafından, darbeyle ele geçirilmeye çalışılmıştır” demiş. Sarı çizmeli Mehmet Ağa!

Aklımıza hemen şu soru geldi. Adalar Belediyesi’nde ve Adalar’daki partilerde bir deklarasyon yazacak personel yok mudur?

İkinci aklımıza takılan soru ise, bu ortak deklarasyonda neden FETÖ terör örgütünün ve elebaşısı Fetullah Gülen’in adı geçmiyor. Hep üstü kapalı kelimelerle geçiştirilmiş.

Cevap şu olabilir. Suçu kanıtlanmamış herkes masumdur. Peki o zaman aşağıda dün verilen beyanatlara  ne diyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan;

“Doğru bir istihbarat olsaydı bu Fetullahçı terör örgütünün çalışmaları engellenebilirdi. Fetullahçı Terör Örgütü devletin içinde paralel bir yapı oluşturmuş. Darbe girişimini yaptıklarında başarılı olamadılar ama önümüzdeki günler ve haftalar içinde eminim ki bazı fikir ve planlarını kendi gelecekleri için onlar da yapacaklardır. Ama biz de devlet ve halk olarak el eleyiz ve bu tip insanlara örgütlere karşıyız. Biz el ele oldukça, halkla birlikte oldukça tanklar sonuç alamayacaktır, zaten de alamamıştır.”

Cumhurbaşkanı Cuma namazı çıkışında, Fethullah Gülen, darbe kalkışmasına karşı meydanlarda milli irade için sabahlayan vatandaşlara “ahmak” demesine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hala utanmadan sıkılmadan bu millete oradan hakaret edecek kadar seviyesiz bir tip. Bu saygısız, bu utanmaz, bu seviyesiz tiplere benim milletim bu dik duruşuyla cevabını verdi.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimini planlamakla suçladığı Fethullah Gülen’in iadesini isteyerek ABD’ye seslendi ve “Amerikalı dostlarımız da Pennsylvania’daki o terörist başını bize teslim ettiği anda çok şey değişecek. Eğer biz stratejik ortaksak, o zaman ortağınızın bu talebini lütfen yerine getirin diyorum”

Bunlar Fethullahçı Terör Örgütü’nün en büyük darbeyi yediği dönemdir. Açık şekilde söylüyorum. Bugüne kadar silahsız görüntü veren güruh artık silahlı olarak ortaya çıkmış ve hem de herkes de bunun gerçek olduğunu görüyor.

Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamalar. (Linkleri tıklayın)

http://www.tccb.gov.tr/haberler/410/49730/ikinci-bir-talimata-kadar-meydanlari-bos-birakmayin.html

http://www.tccb.gov.tr/haberler/410/49721/halkin-gucu-helikopterleri-ve-tanklari-durdurdu.html

http://www.tccb.gov.tr/anasayfa-haberleri/393/49719/darbenin-en-guclu-panzehri-mill-iradedir.html

http://www.tccb.gov.tr/haberler/410/49718/olaganustu-hl-karari-demokratik-kurumlarimizin-saglikli-calismasi-icin-alindi.html

Başbakan Binali Yıldırım

“Bugün cuma, hainlerin Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğine, bağımsızlığına, demokrasisine karşı hazırlık yaptıkları günün haftasındayız. Şurada, bulunduğumuz yerde, FETÖ mensupları, asker kılığındaki teröristler, buradan ülkenin, milletin bağımsızlığına, milli iradesine karşı başlatılan bu hain girişimi sona erdirmek için hazırlık yapan, merkeze inmeye çalışan 43 yiğidimizi attıkları bombayla şehit ettiler.”

Başbakanlık resmi sitesinden yapılan açıklamalar. (Linkleri tıklayın)

https://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Article/pg_Article.aspx?Id=e2c490fd-97f9-443a-84c0-3258a847e539

https://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Article/pg_Article.aspx?Id=9187b1f6-1d30-40bf-b877-eaeff1096fbf

https://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Article/pg_Article.aspx?Id=32ebaa45-526e-43d3-ba45-6e10ec02e910

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş

“Devletin içine girerek, devletin kurum ve kuruluşlarını ele geçirerek, mefluç hale getirmeye çalışan bu FETÖ’cü çeteye karşı alınmış bir karardır.” (OHAL’den bahsediyor)

Ak Parti Adalar İlçe Başkanlığı

15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine karşı Adalar Belediyesi, Belediye Meclis salonunda “Adalar İlçesi Darbe Girişimi ile ilgili Ortak Deklarasyonu” saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı

Açıklamanın tamamı için linki tıklayın:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1164073943662057&id=819803468089108

Genelkurmay Başkanlığı

“Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yuvalanan illegal çete’ ve ‘Asker elbisesi içine girmiş eli kanlı canilerden oluşan illegal çete mensubu FETÖ  terörist hainler”

Bununla ilgili daha birçok açıklama yazabiliriz.

Devlet erkanının FETÖ terör örgütü ve elebaşısının da Fetullah Gülen dedikleri bir ülkede Adalar Belediye Meclisi’nden FETÖ’nun F’si bile geçmiyor.

Neden acaba? Diye soralım…

Adalar Belediyesi Meclisi’nin yayınladığı deklarasyon

“Bizler Adalar Belediye Meclisi çatısı altında bulunan ve Cumhuriyet Halk Partisi ve Adalet Kalkınma Partisi grupları ve tüm Meclis üyeleri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir.

 
Aziz Milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir.

 
Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve Milletimiz gibi aşağıda imzası bulunan, Adalar Belediye Meclisi grupları da, darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır. Bu ortak tavır ve milli irade milletimizi daha da güçlendirmiştir.

 
Adalar halkının seçilmiş temsilcileri olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve edebiyen de sahip çıkacağız. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir. Milletimiz müsterih olsun.

 
Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuş çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır. Darbeye direnirken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun.”

İBB’nin ortak deklarasyonu için tıklayın

FETÖ’nün ‘Çatı’ İddianamesi Kabul Edildi! İlk Duruşma 22-25 Kasım 2016’da

FETÖ/PDY’yle ilgili olarak Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 73 kişi hakkında hazırlanan çatı iddianame kabul edildi. Mahkeme ilk duruşmayı 22-25 Kasım 2016’da yapacak.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’yla ilgili, örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in de arasında bulunduğu 73 şüpheli hakkında hazırladığı “çatı iddianamesi”, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması, 22-25 Kasım 2016’da görülecek.

Şükrü Abanoz

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 6 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.