Heybeliada Kızılay Kampında 40 ülkeden 100 öğrenci buluşacak

Heybeliada Kızılay Kampında 40 ülkeden 100 öğrenci buluşacak
Yayınlama: 11.08.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:31
A+
A-

Uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyonu’na (IFRC) bağlı ulusal derneklerin gönüllüsü olan, yaklaşık 40 ülkeden 100 öğrencinin Kızılay’ın Heybeliada Kampında buluşacaklar.

Heybeliada Kızılay Kampında 40 ülkeden 100 öğrenci buluşacak

Uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyonu’na (IFRC) bağlı ulusal derneklerin gönüllüsü olan, yaklaşık 40 ülkeden 100 öğrencinin Kızılay’ın Heybeliada Kampında bir hafta boyunca Türkiye’nin kültürel zenginliklerini öğrenecekler.

Japonya, Güney Kore, Kamerun, Bosna Hersek, İtalya, Azerbaycan gibi farklı ülkelerden kampa gelen gönüllüler, bir hafta boyunca outdoor sporlar, trekking ve birçok kategoride etkinliklere katılırken, aynı zamanda İstanbul’daki tarihi mekanları ziyaret edecek.

Dünyanın dört bir yanından Kızılay Gençlik Kampına gelen gençlerle buluşan Kızılay Genel Başkanı ve IFRC Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık, “Biz dilleri, ırkları ve dinleri ne olursa olsun gençlere önce insan olmayı öğretiyoruz. İnsanlık için çalışan gençlerimiz yetiştiği sürece dünya daha güzel bir yere dönüşecek” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dört bir yanından binlerce öğrenciye kapılar= açan Kızılay Heybeliada Gençlik Kampı, dünya gençlerine ev sahipliği yapacak. Uluslararası Kızılay Kızılhaç Federasyonu’na (IFRC) bağlı ulusal derneklerin gönüllüsü olan, yaklaşık 40 ülkeden 100 öğrencinin Kızılay’ın Heybeliada Kampında bir hafta boyunca Türkiye’nin kültürel zenginliklerini öğrenecekler.

Öğrencilerle bir araya gelen Kızılay Genel Başkanı ve IFRC Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık, gençlerin geleceğin liderleri olduğunu belirterek, “Biz dilleri, ırkları ve dinleri ne olursa olsun gençlere önce insan olmayı öğretiyoruz. İnsanlık için çalışan onlar için örgütlenen gençlerimiz yetiştiği sürece dünya daha güzel olacak”dedi.

TÜRK SANATLARI, İLK YARDIM EĞİTİMİ, SPORTİF FAALİYETLER YAPACAKLAR

Heybeliada Kızılay Gençlik Kampının bir marka haline geldiğine dikkat çeken Kınık, “Misafir olarak gelen genç gönüllülerimiz kamp süresince halk oyunları, geleneksel Türk sanatları, ilk yardım eğitimi ve sportif faaliyetler yapıyor. Bir haftanın sonunda ise İstanbul’un tarihi yerlerine ve Kızılay’ın mülteci merkezlerini ziyaret edecekler” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.