İBB’den Adalar Belediyesine şok yazı!

İBB’den Adalar Belediyesine şok yazı!
Yayınlama: 25.01.2022
Düzenleme: 13.12.2022 15:14
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Adalar Belediyesine Murat Ongun imzalı bir yazı göndererek Adalar’da izin verilen kış bahçelerinin kaldırılmasını istedi.

İBB'den Adalar Belediyesine şok yazı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Murat Ongun imzalı 03.12.2021 tarihli yazısında UKOME kararları ve yönergeler gereği yayalaştırılmış alanlarda verilen izinlerin sonlandırılması, kış bahçelerinin işgalleri kaldırılarak bundan sonraki süreçte tekrar izin verilmemesi hususlarında gereği istenmektedir.

Bu yazı ne anlama geliyor?

Artık Adalar Belediyesi bu işlere karışmayacak anlamına geliyor. Bunlara İBB olarak biz karar vereceğiz diyor. Yani artık Büyükşehir olarak seni tanımıyorum diyor!

Yazı 3 Aralık 2021 günü Adalar Belediyesine gönderiyor. Belediye yetkilileri yazıyı İmar Müdürlüğüne yolluyor. İmar Müdürlüğü iki sayfalık yazısında kısaca hikaye anlatıp hiçbir şey yapmıyor. Çünkü işlem yapması gereken kış bahçelerinin içinde kendi Başkan Yardımcısı Engin Çelik’in işlettiği birahane var.

Kısacası İBB, Adalar Belediyesine söz geçiremiyor!

Adalar Belediyesi’nde ve aynı zamanda İBB Meclis Üyesi Engin Çelik’nin Büyükada’da bulunan işyeri bir süredir Adalıların tepkisini çekmekte. Kamuya ait yolu kapatarak işyerine dahil eden ve yetmezmiş gibi devletin yoluna üstü açılır kapanır bir mekanizma ile örten E.Çelik hakkında şikayet üzerine harekete çeken İBB, kanuni işlemleri uygulamasını içeren bir yazı yollamıştı.

İBB ilgili yazısında;

‘İlgi yazıda, Adalar ilçesinde ilgi yazı eki listesinde adres ve unvanları belilen işyerleri tarafından kaldırım üzerine demir profil malzemeden açılır kapanır sistem kış bahçesi niteliğinde yapılar oluşturulduğu tespit edildiği ve ilgililerince herhangi bir izin belgesi ibraz edilmediği belirtilip gereğinin yapılması istenmiştir. Söz konusu yerlerle ilgili olarak, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu, 775 sayılı Gecekondu Kanunu, mer-i imar planı, imar yönetmeliği ve ilgili tüm mevzuat doğrultusunda Başkanlığınız elemanlarınca yerinde ve imar işlem dosyasında incelenerek gerekli yasal işlemlerin yapılması, yapılan yasal işlemlerin sonucundan onaylı evrak suretleriyle birlikte Başkanlığımıza bilgi verilmesi hususunu arz ve rica ederim’ diyor İBB…

İBB’nin bu yazısını uygulayan var mı?

Yok…

Nasıl olsun, uygulayacak olan kişi Adalar Belediye Başkan Yardımcısı Engin Çelik. Uygulaması için önce kendi işyerinde kanunsuz olarak yaptığı kış bahçesini yıkması gerekecek…

Şükrü ABANOZ

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.