Kemal Kılçdaroğlu, müfettişe belgeleri göndermeyen Atilla Aytaç’ın burnundan getir!

Kemal Kılçdaroğlu, müfettişe belgeleri göndermeyen Atilla Aytaç’ın burnundan getir!
Yayınlama: 30.12.2017
Düzenleme: 13.12.2022 15:33
A+
A-

Habertürk televizyonunun Enine Boyuna  programında Ece Üner’in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu “Oraya bir müfettiş gider bana şu dosyaya getirin der eğer o dosyayı bizim bir belediye başkanımız vermezse burnundan getiririm” ifadelerini kullandı.

Enine Boyuna’da Ece Üner sordu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yanıtladı.

Ece Üner: Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan “Daha çok şeyler gelecek” dedi şimdi, sırada hangi belediyeler olabileceği ilişkin bir bilginiz var mı?

Sorusuna cevap veren CHP Genel Başkanı Kemal Kıltçdaroğlu şu ifadeleri kullandı;

Kemal Kılıçdaroğlu: “Yok… Her hangi bir bilgim yok. Belediyeler orada zaten denetleniyor ya Ece hanım, yani devletin tepesinde oturan bir zat ‘efendim daha neler olacak’ diyor ya sen Türkiye’yi mi yönetiyorsun yoksa sen istihbarat örgütünün başında mısın? Bunun kadar ayıp olamaz. Bu devleti yönetmek değil devleti krizine nasıl sokarım onun arayışı içinde demektir. Devletin müfettişleri var. Sayıştay denetçileri denetler, İçişleri kontrolleri denetler, İçişleri bakanlığı müfettişleri denetler, kendisine bağlı Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu denetler, kim arzu ederse denetler zaten denetliyorlar. Bunlar zaten bizim belediyelerimizi denetleniyor. Varsa bir şey; Ha şunu söyledim ben, ‘Oraya bir müfettiş gider bana şu dosyaya getirin der eğer o dosyayı bizim bir belediye başkanımız vermezse burnundan getiririm’ vereceksiniz, denetlenecek orası bunu rahatlıkla söylüyorum…”

Ece Üner: Görevden uzaklaştırma işlemine hükümet devam ederse CHP’nin tavrı ne olacak?

Kemal Kılçdaroğlu: “Doğru değil. Yargıya başvuruldu doğru değil. Efendim hakkında iddialar var, hakkında İddaa olmayan belediye başkanı mı var? Dünya kadar bütün belediye başkanları yargılanır, Bütün belediye başkanları, birisi gider şikayet eder yargılanır. Bunların dokunulmazlığı yok ki! Dokunulmazlıkları yok. Şu olursa ben kabul ederim, Belediye başkanı görevinin başında iken soruşturmayı engelliyorsa ben onu anlayışla karşılarım yani denetim elemanı dosya istiyor dosyayı vermiyor, denetim elemanı belge istiyor belgeyi vermiyor, denetim elemanı oda istiyor oda vermiyor o zaman derim alın görevden hiç bir tereddüt yok… “ifadelerini kullandı.

Adalar Belediyesini denetlemeye gelen müfettiş : “Müfettişliğimle ilgili yılların Denetim Raporlar dahil gönderilmedi

Adalar Belediyesine “İHBAR” üzerine  İBB’den 4 uzmanla gelip araştıran İBB Müfettişi, yaptığı ön araştırma sonucunda Adalar Belediyesine kayyum tayini cihetine gidilmesinin kamu yararı düşünülerek uygun olacağı kanaatine varmış ve raporunu İstanbul Valiliğine teslim etmişti.

Müfettiş raporda, 06.03.2017 tarih ve 2017-275/11 sayılı yazısında, Adalar Belediye Başkanlığı’ndan 2012 yılı ile 2016 yılları arasındaki kesin hesaplar ve meclis denetim raporlarının istendiğini ancak 2012-2014-2015 yılı kesin hesaplarının gönderilmediğinin altını çiziyor. “2016 yılı kesin hesabının yerine, 2016 yılı Bütçe Gelir – Gider Kesin Hesap Cetvelleri gönderilebilirdi. Ancak müfettişliğimle ilgili yılların Denetim Raporlar dahil gönderilmemiş, elde edilen belgelere göre, araştırma yapmak zorunda kalınmıştır” ifadeleri dikkat çekiyor…(Kısacası mecbur bırakıldığını belirtiyor)

Müfettişe istenilen belgelerin verilmemesi akıllarda soru işaretleri bıraktığı kesin. Niye Müfettişin istediği belgeleri göndermezsin? ŞUÇLU MUSUN? diye sormuştuk cevabı olmayan belediye bir cevap verememişti.

Şükrü Abanoz

İLGİLİ HABER

https://adagazetesi.com.tr/beklenen-kayyum-raporunu-yayinliyoruz.html

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.