Şef Deniz Orhun

Şef Deniz Orhun

İle paylaş:


Şef Deniz Orhun

Şef Deniz Orhun

Ne güzel kadınlarımız var bizim. Türk Kadını deyip geçmeyeceksin, biraz durup düşüneceksin. Kadınlarımız çalışkan ve başarılı. Benim bir yazı dizim vardır okurlarım bilirler ben başarılı kadınları gördükçe, onları tanıdıkça,

‘Eli öpülesi Kadınlar ‘derim.

Böyle bir bayanı tanıdım. Yakışır bir Türk kadınını.

Şef Deniz Orhun’u…

Size onu anlattığımda asla abartmadığımı okuyacaksınız, onu tanıyanlar az anlatmış diyecekler, onu sevenler yüreğinin güzelliğinden söz etmemiş diyecekler, en çok da ona konuk olanlar onun güler yüzünden, mütevazi tavrından ve sihirli parmaklarından da yine az değinmiş diyecekler.

Ben dilimin döndüğünce onu anlatacağım çünkü gerçekten ona hayran oldum.

Önce o kimdir diyeceğim, nereden gelmiştir, ne okumuştur ne çizmiştir.

Sonrasında da hani derler ya, yediğin içtiğin senin olsun, gezdiğin gördüğün yerleri anlat. Ben öyle de demeyeceğim, ben yemek yapmak bir sanattır dediğim o sanat şaheserlerinden söz et diyeceğim.

1974 doğumlu, Ankara Üniversitesi Ziraat Mühendisliği ve İngiltere London College Economics & Hacettepe Üniversitesi ortak programı İşletme Yüksek Lisansı mezunu…

Tetra Pak, Novartis ve Merck Sharp & Dohme ‘da çalışmış.

İsveç, Dubai ve Brezilya’ya çeşitli görevler ile gittikten sonra Amerika’da bu işin Harvard ‘ı olan Kendall College ‘da pastacılık ve fırıncılık eğitimi almış.

Four Seasons Chicago’da Banquet Pastry Chef ve Union League ile Swedish Bakery’de çalışmış.

International Cuisine Festival’da Türkiye’yi temsil etmiş ve birincilik ödülü almış. (nedense hiç şaşırmadım)

Birçok Hollywood yıldızının yanı sıra, ünlü tanınmış Türk isimlere de ürünler hazırlamış.

 

Bitti diyorsunuz ama bitmedi dahası var.

Dünyaca ünlü isimlere yemekler hazırlayan Şef Deniz Orhun; 2008 yılından beri kurucusu, sahibi ve şefi olduğu Klemantin Açık Mutfak ve Pasta Evi’nde ve Bilgi Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nde verdiği eğitimlerle çalışmalarına Türkiye – Amerika hattında yaşamını sürdürüyormuş.
Şuanda yapımını üstlendiği Deniz’den Mutfak Hikâyeleri TV programını hazırlayıp sunuyormuş.

İşte ben o programdaydım.

Onu ve müthiş ekibini o zaman tanıdım.

Hepsinin gözlerinde sevgiyi gördüm…

 

Onlar şöyle diyorlarmış.

“Bizim programımız pastane,

Pastane dünyasına gizemli bir yolculuk…

Zor ve yorucu geçen günümüzü Şef Deniz Orhun özel tarifleri ile tatlandıracak…

Pastane ile alışılagelmişin dışında pastaların, kurabiyelerin, keklerin ve şekerlemelerin dünyasına Şef deniz Orhun’la yolculuğa çıkıyoruz.”

 

Ne diyebilirim, kırk bin kere maşallah…

Dediklerine katılıyorum.

Kalp şeklinde kurabiye yaptı, yoksa kurabiye değildi de sihirli bir tat mıydı? Anladın mı derseniz anlamadım. Şekli kalbe benzerken tadı kalbimi yumuşattı. Lezzeti beni gülümsetti, Deniz’e ve oradakilere bakmak bile ruhumu zenginleştirdi.

Canım ne iyi ettim de bu programa konuk oldum.

Mutluyum. Üstelik onlar diyorlar ki,

 

“Tatlı tuzlu tariflerin yeni rotası Pastane, anahtarı bizde, kalbi sizin evde… “

Üstelik tarifler akla yatkın, yaptıkları zor değil, lezzeti sonsuz, yemeklere sevgi katıyormuş, elin lezzetli olmasının sırrı da buymuş.

Kısa bir zaman için gittiğim yerden uzun zamanlar sonra ayrıldıysam bu işte bir sihir var olmalı. Hepsi candan, samimi, dostlukla bakıyorlar en önemlisi gülmeyi, gülümsemeyi biliyorlar.

Yemekle ilgili bir tabir buraya çok iyi gidecek.

Balık baştan kokar.

Şef Deniz Orhun’un yanında gülünür.

‘Eli Öpülesi Kadınlar’dan bir başkasını daha size tanıttım, siz benim yerimde olsaydınız böyle bir değere benim dediklerimi söylemez miydiniz?

Nazan Şara Şatana hakkında 219 makale
Nazan Şara Şatana:Türk yazar Eğitim hayatından sonra Günaydın Gazetesi’nde gazeteci olarak iş hayatına başlayan Şatana,Adliye,Meclis,TRT,Magazin,Adliye,Merhaba ve Haftanın Sesi gazetelerinde ve bir çok ajansta muhabir olarak görev yaptı.1989 yılında Turizm sektörüne geçti.1989-1990 yıllarında “Ayışı tesislerinde (Kemer,Antalya)müdür yardımcısı ve kontrol amirliği görevinde bulundu.1990-1991 yıllarında “Bela Kara Elmas Hotel’de(“Side”Antalya)Genel Müdür yardımcılığı yaptı.1991-2001 yıllarında “Majesty Hotels & Resorts Clup Tuana Park’da”(Fethiye) Odalar Bölümü Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak 9 yıl görevini sürdürdü.2002-2006 yılları arasında ise “Majesty Hotels & Resorts Kemer Beach Hotel’de”(Göynük/Kemer) Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 2007 yılında “Nisos Hotel Varuna”(“Belek”/Antalya) Genel Müdür olarak görev yaptı.2008 yılında “Bilem Higt Class Hotel’in (Antalya) Genel Müdürlüğünü yaptı.Ürgüp-Bodrum-Marmaris’de otel açılışlarında görevli olarak bulundu.Almanya’da sık ve uzun süreler bulundu.”Adriyatik”ve “Cote d’Azur”sahil otellerinde,Avrupa’nın bir çok ülkesinde ve Amerika’da otel ve araştırma gezilerinde bulundu.Dünya’nın bir çok ülkesinde,turizm-tarih mitoloji kitapları için araştırmalar yaptı.Turizm Bakanlığı Yöneticilerinin Yöneticisi seminer (toplu çalışma)sertifika belgesi aldı.TGRT’de yayınlanan Evlat TV Filmi ve yine bir çok kanalda yayınlanmış kısa TV filmleri yaptı. Yurt içinde ve yurt dışında bir çok gazetede köşe yazarlığı,haber,ropörtaj dallarında çalışmalarını sürdürmekte.Bir çok internet sitesinde köşe yazılarını yazmaya devam etmektedir.Yazarlığının yanında şiir de yazmakta olup 1000 nin üzerinde eseri vardır.Ayrıca profesyonel olarak yağlı boya resim çalışmaları da mevcut olup birçok turizm hizmeti veren firmaların duvarlarında eserleri yer almaktadır. 2013 Avrupa kalite yılın yazarı ödülünü aldı. KİTAPLARI: Asar Şamil ve Rus Terzi(2006) Havada Kekik Kokusu Vardı(2007) Otek I,Uzun Bir Gece(2007) Şarkın Modern Gelini Şehribahar(2008) Zeus’un Aşkları(2009) Hekim Ali Süavi Efendi(2009) Herkül-Herakles’in kadınları Otel II,Kapadokya-Beyaz Atlar Ülkesi(2009) Belkıs-Yağmur Şimdi Yağacak(2011) Esir Türk Kızları-Osmanlı Perisi(2011)

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

İle bağlantı:



E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*