Silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından yargılanan Taner Kılıç’a tahliye yok

Silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından yargılanan Taner Kılıç’a tahliye yok
Yayınlama: 22.06.2018
Düzenleme: 13.12.2022 15:31
A+
A-

Büyükada Ascot otelde gözaltına alınan şüphelilerin yargılandığı davada tutuklu tek sanık olan Taner Kılıç hakkında tahliye talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından yargılanan Taner Kılıç'a tahliye yokİstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görülmeye devam edilen davanın tek tutuklu sanığı  Taner Kılıç için tahliye talebi mahkeme tarafından reddedildi. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklardan Günal Kurşun ve Nejat Taştan katıldı. Taner Kılıç ise duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

15’e yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyorlar

Mahkeme heyeti, tutuklu bulunan Taner Kılıç’ın tutukluluk halinin devamına kadar verdi.  Gelecek duruşma, 7 Kasım 2018 tarihine ertelendi.

Davanın sekiz tutuklu sanığı, 25 Ekim 2017 tarihinde görülen ilk duruşmada tahliye edilmişti. Dosya kapsamında  İdil Eser, Taner Kılıç, Özlem Dalkıran, Nalan Erkem, İlknur Üstün, Veli Acu, Günal Kurşun, Alman Peter Steudtner ve İsveçli Ali Gharavi, Nejat Taştan ve Şeyhmuz Özbekli, “silahlı terör örgütüne yardım etme” ve “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından 15’er yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor.

Bir Yorum Yazın

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.